Met BUX kun je een Alert instellen zodat je een melding krijgt wanneer een investering een bepaald limiet bereikt. Dit limiet kan zowel negatief als positief zijn.

Om de Alert functie aan te zetten dien je naar je portfolio scherm te gaan (het groene scherm) en te klikken op de investering waarvoor je de Alert wilt instellen. In het overzicht zie je vervolgens de mogelijkheid om een Alert te zetten of om een Auto-Close order in te stellen. Door te kiezen voor de Alert functie, kun je zelf een limiet instellen waar je automatisch een melding voor ontvangt als deze wordt bereikt.

Hou er wel rekening mee dat een Alert alleen een melding geeft en dus geen invloed heeft op je investering. Als je ervoor wilt zorgen dat een investering automatisch bij een bepaald limiet wordt gesloten, dan dien je gebruik te maken van de Auto-Close functionaliteit.