De koersen van de aandelen in de BUX app gedragen zich exact hetzelfde als de koersen op de aandelenmarkten. De koersen zijn echter geen afgeleide van één enkele aandelenmarkt. Aandelen worden wereldwijd op meerdere aandelenmarkten aangeboden.

Laten we bijvoorbeeld Shell nemen. Dit aandeel wordt niet alleen aangeboden op de Nederlands beurs, maar ook op de Engelse en zelfs op de Amerikaanse. Dit gebeurt via verschillende handelsplatformen. De koers is daarom niet afhankelijk van één aandelenmarkt.

Verschillende aandelenmarkten sturen hun koersen naar data vendors. Deze data vendors bestaan al sinds de elektronische beurshandel. BUX koopt deze data van verschillende data vendors.

Misschien heb je wel eens de term ‘biedprijs’ of ‘laatprijs’ gehoord. Laatprijs is de minimumprijs waartegen een belegger zijn aandeel wil verkopen en de biedprijs is de prijs die een belegger maximaal wil betalen. In BUX komen deze termen niet terug. Waarom niet?

Omdat BUX vindt dat het gebruik van een bied- en laatprijs het handelen te ingewikkeld maakt. Daarom is er binnen onze app gekozen voor een zogeheten ‘mid prijs’. Dat is de prijs die tussen de bied- en laatprijs zit.

Bijvoorbeeld: Op de Amerikaanse beurshandel Nasdaq kun je een Facebook aandeel kopen voor 104,65 dollar en verkopen voor 104,55 dollar. Ofwel, de handel in dit aandeel wordt aangeboden tussen de 104,55 en 104,65 dollar. De prijs die wij toepassen in onze app zit hier tussen in. In die situatie is de BUX prijs dan bijvoorbeeld 104,60.

We begrijpen het als je hierover vragen hebt. Neem dan gerust contact op door een mailtje te sturen naar support@getBUX.com.